ΚΚΕ: Όλες οι επιλογές ανακεφαλαιοποίησης συγκλίνουν σε νέες θυσίες

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 14:42
UPD:14:44
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Όλες οι διαφορετικές επιλογές ανακεφαλαιοποίησης, οι διαφορές συμφερόντων μεταξύ των μεγαλομέτοχων των τραπεζικών ομίλων συγκλίνουν σε νέες θυσίες της λαϊκής οικογένειας, εκτιμά το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ζήτημα της συγχώνευσης Εθνικής και Eurobank.

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, όλες αυτές οι επιλογές «οδηγούν σε νέες απώλειες τα ασφαλιστικά ταμεία στην πορεία ανακεφαλαιοποίησης, μετά από αυτές κουρέματος του δημόσιου χρέους, τις οποίες σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι».

Ειδικότερα, σημειώνει πως «η συμφωνία της κυβέρνησης για αναστολή ή ματαίωση της συγχώνευσης Εθνικής-Eurobank αντανακλά τη διαπάλη και τον ανταγωνισμό εγχώριων και ξένων ομίλων, τη μετακίνηση κεφαλαίων για επενδύσεις σε άλλους τομείς στο εσωτερικό της ΕΕ και ενισχύει τον προβληματισμό τμημάτων της άρχουσας τάξης σχετικά με τον έλεγχο του εγχώριου τραπεζικού συστήματος».

Το ΚΚΕ, αφού σημειώνει πως οι εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα της Κύπρου και της Ελλάδας εντάσσονται στις γενικότερες συμφωνίες και κατευθύνσεις για ενιαία εποπτεία και έλεγχο του τραπεζικού συστήματος όλων των κρατών-μελών της ΕΕ, διατυπώνει επικρίσεις τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως αναφέρει, τις σχετικές αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής της ΕΕ είχαν χαιρετίσει τόσο η τρικομματική κυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοντας επαναλαμβάνει πως «για τα λαϊκά στρώματα υπάρχει μόνο ένας δρόμος: της οργάνωσης της πάλης για αποδέσμευση απ’ την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή