Παρέμβαση του Πρωθυπουργού για τις Κυριακές ζητεί η ΕΣΕΕ

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 20:46
ICON PRESS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ( ΕΣΕΕ ) Β. Κορκίδης.

Επιστολή στον Πρωθυπουργό απέστειλε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης ζητώντας την παρέμβασή του για το θέμα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

Ο κ. Κορκίδης προειδοποιεί μάλιστα ότι εάν δεν υποχωρήσει η κεντρική εξουσία σε σχέση με το επίμαχο άρθρο 6 του αγορανομικού κώδικα, τότε θα υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΕΣΕΕ αλλά και από μέλος της ΝΔ.

Ειδικότερα, στην επιστολή του, αφού στηλιτεύει την απροθυμία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να συζητήσει τις απόψεις των θεσμοθετημένων εκπροσώπων του ελληνικού εμπορίου, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας εκφράζει την έκπληξή του για την «μονότονη εμμονή να προωθηθεί ένα μέτρο στο οποίο αντιτίθεται το σύνολο των μικρομεσαίων εμπόρων, τους οποίους υποτίθεται ότι αφορά».

«Ως εκπρόσωποι της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας βιώνουμε καθημερινά την επιδείνωση της κατάστασης στο ελληνικό εμπόριο και πάντα θέλουμε και αναζητούμε τις καλύτερες λύσεις για τη δημιουργία ενός κλίματος ηρεμίας στην αγορά», επισημαίνει.

 Για το λόγο αυτό, προσθέτει, «έχουμε επανειλημμένα προτείνει μια σειρά από μέτρα για την ανάκαμψη της εμπορικής κίνησης και έχουμε επιχειρηματολογήσει τεκμηριωμένα για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει το άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο».

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα