Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 22 Απριλίου 2003 10:26
UPD:10:28

ΜΙΚΤΗ εικόνα παρουσιάζουν οι χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης, στην πρώτη συνεδρίαση μετά την αργία του Πάσχα των καθολικών, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 3.913,4 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0,62%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 2.912 μονάδες με κέρδη 0,47%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX υποχωρεί κατά 0,51%, στις 2.884,95 μονάδες.

Πιέσεις δέχεται ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας μετά τα κατώτερα των προβλέψεων αποτελέσματα της εταιρείας ημιαγωγών Infineon Technologies. Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι στο δεύτερο οικονομικό της τρίμηνο εμφάνισε ζημία ύψους 328 εκατομμυρίων ευρώ έναντι ζημίας 140 εκατομμυρίων ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές. Πρόκειται για το όγδοο κατά σειρά ζημιογόνο τρίμηνο.

Οι πωλήσεις της ωστόσο αυξήθηκαν κατά 13% ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς. Η διοίκηση της Infineon επισήμανε ότι παραμένει η αβεβαιότητα στο επιχειρηματικό περιβάλλον, διέκρινε ωστόσο «θετικές εξελίξεις» στα περισσότερα τμήματα της εταιρείας. Η μετοχή της Infineon υποχωρεί κατά 2%.

Αντιθέτως, ανοδικά κινούνται οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών επωφελούμενες από την ενίσχυση των τιμών του αργού εν όψει της έκτακτης συνόδου κορυφής του ΟΠΕΚ, που έχει προγραμματισθεί για τη Μ. Πέμπτη, 24 Απριλίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/04/22/483879.htm .

Στην αγορά του Λονδίνου, στις 09:23 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης είχε διαμορφωθεί στα 25,95 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας άνοδο κατά 0,39%. Οι μετοχές των εταιρειών BP και Shell σημειώνουν άνοδο κατά 1,3% και 1,02% αντιστοίχως.

Τέλος, η μετοχή της εταιρείας θαλάσσιου τουρισμού Carnival –στο ντεμπούτο της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου μετά τη συγχώνευσή της με την P&O Princess Cruises- σημειώνει πτώση κατά 1,11%.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο της οικονομίας, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται σε λίγα λεπτά τα στοιχεία για την επιχειρηματική και καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ιταλία τον Απρίλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα