Στα υψηλότερα τετραετίας το ευρώ έναντι του γιεν

Τρίτη, 22 Απριλίου 2003 10:50

ΣΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών παραμένει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του γιεν επωφελούμενο από τις έντονες ανησυχίες για την πορεία της ιαπωνικής οικονομίας.

Σε ομιλία του προς τους περιφερειακούς διευθυντές της κεντρικής τράπεζας, ο νέος διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Τοσιχίκο Φουκούι φέρεται να δήλωσε ότι τα επισφαλή δάνεια που ταλανίζουν το τραπεζικό σύστημα της χώρας, σε συνδυασμό με τις απότομες πτώσεις του χρηματιστηρίου αξιών, οδήγησαν το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ιαπωνίας σε «κρίσιμη κατάσταση».

Στις 10:30 (ώρα Ελλάδος), το ευρώ αναρριχήθηκε στα 131,4 γιεν, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 20 Μαΐου του 1999. Το ευρώ κερδίζει παράλληλα έδαφος και έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία του να έχει διαμορφωθεί στα 1,0915 δολάρια έναντι 1,0871 δολαρίων αργά χθες το απόγευμα.

Ώθηση στο ενιαίο νόμισμα δίνουν και τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ιταλία. Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η κρατική στατιστική υπηρεσία ISAE, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην υπ΄ αριθμόν τρία οικονομία της ευρωζώνης αυξήθηκε τον Απρίλιο στις 107,7 μονάδες από 106,9 μονάδες – βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων – το Μάρτιο.

Η ενίσχυση της εμπιστοσύνης των ιταλών καταναλωτών στην οικονομία της χώρας τους αποδίδεται κυρίως στη μικρή διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα