Noble: Ώθηση στην κυπριακή οικονομία από το φ. αέριο

Τρίτη, 09 Απριλίου 2013 15:54
UPD:15:54
EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης (δεξιά) συζητά με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Noble Τσαρλς Ντέιβιντσον κατά τη συνάντησή τους στο προέδρικό μέγαρο στη Λευκωσία.

Στις προοπτικές ώθησης της κυπριακής οικονομίας από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Noble, Τσαρλς Ντέιβιντσον, σε ομιλία του σε συνέδριο στη Λευκωσία.

Η διαδικασία εξερεύνησης για φυσικό αέριο προϋποθέτει τεράστιες επενδύσεις και ρίσκα, είπε, σημειώνοντας ότι την ίδια ώρα είναι ο δρόμος που οδηγεί σε μεγαλύτερη ασφάλεια και πιο ισχυρή οικονομία.

Εξέφρασε, εξάλλου, την ικανοποίηση της εταιρείας του, που της δόθηκε η ευκαιρία να προχωρήσει σε έρευνες στο τεμάχιο 12 κυπριακής ΑΟΖ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημόσιας Εταιρείας Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ) κ. Ιωάννου ανέφερε, στο ίδιο συνέδριο, ότι αργότερα αυτή την εβδομάδα ή νωρίς την επόμενη θα διαπιστωθεί κατά πόσο είναι οικονομικά εφικτό να προχωρήσει η Κύπρος στην ενδιάμεση λύση της εισαγωγής φυσικού αερίου.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΦΑ συγκαλείται την Πέμπτη και θα εξετάσει και το θέμα της ενδιάμεσης λύσης. Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης υπάρχει περίπτωση να ανοιχτούν οι προσφορές που έχουν υποβάλει οι ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Πηγές: ΑΜΠΕ, ΚΥΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα