Αυστρία: «Ανοιχτή» σε άρση τραπεζικού απορρήτου για ξένους

Τρίτη, 09 Απριλίου 2013 13:42
UPD:13:44
REUTERS/SEBASTIEN PIRLET

«Θα διεξαγάγουμε τις συζητήσεις από κοινού με το Λουξεμβούργο. Ναι, θα διαπραγματευθούμε», δήλωσε ο αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν.

Έτοιμη να διαπραγματευθεί την άρση του τραπεζικού απορρήτου για τους ξένους κατοίκους οι οποίοι είναι κάτοχοι λογαριασμού στο έδαφός της είναι η Αυστρία, όπως δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν.

«Θα διεξαγάγουμε τις συζητήσεις από κοινού με το Λουξεμβούργο. Ναι, θα διαπραγματευθούμε», δήλωσε ο αυστριακός καγκελάριος μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Οι συζητήσεις αφορούν την αυτόματη ανταλλαγή τραπεζικών δεδομένων κατοίκων της Ε.Ε. που έχουν λογαριασμό στην Αυστρία. Ο Φάιμαν διευκρίνισε, πάντως, πως το τραπεζικό απόρρητο θα διαφυλαχθεί για τους Αυστριακούς.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Αυστρία: Διαπραγματεύσεις για την άρση του τραπεζικού απορρήτου ξένων καταθετών

Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την άρση του τραπεζικού απορρήτου, έστω των ξένων καταθετών στις τράπεζές της, είναι η Αυστρία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ασκεί πιέσεις για την άρση του τραπεζικού απορρήτου. Ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, ανακοίνωσε πως η Αυστρία θα διαπραγματευθεί την άρση του τραπεζικού απορρήτου, μόνο όμως για τις καταθέσεις ξένων πολιτών, στις τράπεζες της χώρας. Το θέμα είναι κυρίαρχο στην πολιτική ατζέντα της Αυστρίας ενόψει των εκλογών της 29ης Σεπτεμβρίου

Ο αυστριακός καγκελάριος είχε ανακοινώσει από χθες πως η Βιέννη είναι έτοιμη, μετά τις παραχωρήσεις του Λουξεμβούργου, να συζητήσει κι αυτή βελτιώσεις στην ανταλλαγή τραπεζικών πληροφοριών ευρωπαίων κατοίκων για την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα