Στάινμπρουκ: Η Μέρκελ οδηγεί τις χώρες του Νότου σε φαύλο κύκλο

Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013 18:39
UPD:18:39
REUTERS/PHILIPPE WOJAZER

O υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ κατά την άφιξή του στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Νέες βολές κατά της γερμανίδας καγκελαρίου εξαπέλυσε από το Παρίσι ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ, κατηγορώντας την Αγκελα Μέρκελ ότι με την επιμονή της στη δημοσιονομική λιτότητα παρασύρει τις χώρες της νότιας Ευρώπης σε ένα «φαύλο κύκλο».

«Επικρίνουμε έντονα το γεγονός ότι με αυτήν την εστίαση σε μια πολύ αυστηρή πορεία προς την εξυγίανση, πολλές χώρες παγιδεύονται σε ένα φαύλο κύκλο που αποδυναμώνει τις οικονομίες τους», ανέφερε ο Στάινμπρουκ μετά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

«Αυτό που προωθεί η καγκελάριος στα ευρωπαϊκά φόρα είναι μια εστίαση στη δημοσιονομική εξυγίανση η οποία είναι βλαπτική για τις οικονομίες των χωρών αυτών, καθώς οδηγεί σε υψηλή ανεργία και χαμηλότερα φορολογικά έσοδα», πρόσθεσε ο γερμανός πολιτικός, σε μία ακόμη προσπάθειά του να επισημάνει τις διαφορές του από την πολιτική του αντίπαλο, η οποία στις δημοσκοπήσεις φαίνεται να διατηρεί άνετο προβάδισμα.

Ο Στάινμπρουκ αντέκρουσε την κριτική που ασκείται στον πρόεδρο Ολάντ γιατί δεν έχει καταφέρει ακόμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της δυσκαμψίας στην αγορά εργασίας και των υπέρογκων δημόσιων δαπανών.

«Θα ζητούσα λίγη περισσότερη κατανόηση για το γεγονός ότι μέσα σε 10-11 μήνες ο πρόεδρος Ολάντ δεν έφτιαξε όλα αυτά που δεν πέτυχαν οι προκάτοχοί του μέσα σε 10-15 χρόνια», τόνισε, αναφερόμενος στους πρώην προέδρους της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και Ζακ Σιράκ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα