Δομική Κρήτης: Πώληση της συμμετοχής στη ΒΕΕΚ ΑΕ

Αποεπένδυση από τον κλάδο ακινήτων
Πέμπτη, 04 Απριλίου 2013 12:28

Την πώληση στον Χρήστο Χούμπαυλη της συμμετοχής που κατείχε στη συγγενή εταιρεία «Βιομηχανική και Εμπορική Επιχείρηση Κρήτης Ανώνυμη Εταιρεία (ΒΕΕΚ ΑΕ), με αντικείμενο την εκμετάλλευση ακινήτων, ανακοίνωσε η Δομική Κρήτης.

Ειδικότερα, η εισηγμένη πούλησε τις 49.180 μετοχές της στη ΒΕΕΚ ΑΕ, οι οποίες αντιστοιχούν στο 50% του μετοχικού κεφαλαίου της εν λόγω εταιρείας, έναντι συνολικού τιμήματος 704.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα καταβληθεί σε δύο δόσεις από τον αγοραστή Χρήστο Χούμπαυλη.

Η πώληση της συμμετοχής της Δομική Κρήτης στη ΒΕΕΚ ΑΕ εκτιμάται ότι θα επιφέρει αρνητική μεταβολή στα αποτελέσματα και την καθαρή θέση του ομίλου, ποσού 89,9 χιλ. ευρώ (μητρική 771,4 χιλ. ευρώ).

Όπως επισημαίνει η Δομική Κρήτης, η συγκεκριμένη πώληση εντάσσεται στο πλαίσιο της αποεπένδυσης του ομίλου από τον κλάδο των ακινήτων που παρουσιάζει χαμηλό επενδυτικό ενδιαφέρον και ταυτόχρονα αποσκοπεί στην ενίσχυση της ρευστότητας αυτού.

«Η αποεπένδυση αποτρέπει μελλοντικές ταμειακές ροές του ομίλου για τους σκοπούς συμμετοχής σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της ΒΕΕΚ ΑΕ, που θα απαιτούνταν εφεξής για την ανάπτυξη των ακινήτων της συγγενούς εταιρείας, ενώ, ταυτόχρονα, εξοικονομούνται πόροι για την αποπληρωμή χρεολυσίων του υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού του ομίλου και τη διοχέτευση τους σε πιο επικερδείς δραστηριότητες», τονίζει η Δομική Κρήτης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΟΜΙΚ



Σχολιασμένα