Στο «μικροσκόπιο» της Bundesbank η Deutsche Bank

Καταγγελίες για απόκρυψη ζημιών
Πέμπτη, 04 Απριλίου 2013 12:08
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Έρευνα για τις καταγγελίες πρώην υπαλλήλων της Deutsche Bank, ότι η τράπεζα «έκρυψε» ζημίες στη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης, ξεκίνησε η γερμανική κεντρική τράπεζα, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Άτομο με γνώση του θέματος δήλωσε στο Bloomberg πως η έρευνα της Bundesbank δεν βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, καθώς οι αξιωματούχοι εξετάζουν προς το παρόν την εγκυρότητα των καταγγελιών.

Οι πρώην υπάλληλοι της αμερικανικής θυγατρικής της Deutsche Bank ισχυρίζονται ότι η τράπεζα απέκρυψε ζημίες 12 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης του 2007-2009, ώστε να μη λάβει κρατική στήριξη.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Έρευνα στους λογαριασμούς της Deutsche Bank

Στο μικροσκόπιο της Bundesbank και της Ανεξάρτητης Αρχής Bafin μπαίνουν λογαριασμοί της Deutsche Bank, από το 2007 έως το 2010. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες στις αμερικανικές αρχές ότι η Deutsche Bank εσκεμμένα αποτιμούσε λάθος την αξία παραγώγων που είχε στο χαρτοφυλάκιό της, για να αποκρύψει ζημιές ύψους €9,3 δισεκατομμυρίων, κατά την περίοδο της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Η Deutsche Bank χαρακτηρίζει αβάσιμες της κατηγορίες. Σύμφωνα με τους Financial Times, η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες τριών πρώην υπαλλήλων της τράπεζας.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα των Financial Times, επιθεωρητές της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας θα μεταβούν στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συνομιλήσουν, μεταξύ άλλων, και με τα πρώην στελέχη.

Ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός έχει απορρίψει τις κατηγορίες ως «εντελώς αβάσιμες».

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα