Deutsche Bank: Πρόσθετες προβλέψεις 600 εκατ. ευρώ

Για τη χρήση του 2012
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 13:49
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

 

 

Πρόσθετες προβλέψεις ύψους 600 εκατ. ευρώ για δικαστικές διαμάχες, οι οποίες μείωσαν σημαντικά τα κέρδη του 2012 και έπληξαν την κεφαλαιακή της βάση, σχημάτισε η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank.

Το ποσό αυτό αφορά, ειδικότερα, την κάλυψη από το πιθανό κόστος της αγωγής που έχει ασκηθεί εναντίον της τράπεζας στις ΗΠΑ και αφορά στεγαστικά δάνεια.

REUTERS
Deutsche Bank: Προβλέψεις 600 εκατ. ευρώ για δικαστικές δαμάχες

Πρόσθετες προβλέψεις ύψους 600 εκατ. ευρώ για δικαστικές διαμάχες, οι οποίες μείωσαν σημαντικά τα κέρδη του 2012 και έπληξαν την κεφαλαιακή της βάση, σχημάτισε η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank. Το ποσό αυτό αφορά, ειδικότερα, την κάλυψη από το πιθανό κόστος της αγωγής που έχει ασκηθεί εναντίον της τράπεζας στις ΗΠΑ και αφορά στεγαστικά δάνεια.

«Νέες εξελίξεις, που συνδέονται με υφιστάμενα νομικά ζητήματα, σημειώθηκαν μετά την ανακοίνωση των προσωρινών, μη ελεγμένων αποτελεσμάτων για το 2012», αναφέρει η Deutsche Bank σε ανακοίνωσή της.

Ως αποτέλεσμα, τα ετήσια κέρδη προ φόρων της γερμανικής τράπεζας θα μειωθούν κατά 600 εκατ. ευρώ στα 784 εκατ. ευρώ.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Ακριβά θα στοιχίσουν στην Deutsche Bank τα «τοξικά» που πουλούσε

Χρονιά «του λογαριασμού» θα είναι για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα το 2012. Η Deutsche Bank αναγκάζεται να αυξήσει τις προβλέψεις των κεφαλαίων που διατηρεί για δικαστικές αποζημιώσεις σε €2,4 δισεκατομμύρια, μειώνοντας παράλληλα την εκτίμηση των προ φόρων κερδών της κατά €600 εκατομμύρια.

Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ότι ο συντελεστής κεφαλαίων της πρώτης βαθμίδας (core tier one capital ratio) μειώθηκε στο 7,8% στο τέλος του 2012, αντί του 8% που είχε ανακοινωθεί.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα