Περιορίζονται τα κέρδη στο Χ.Α.

Πιέσεις σε ΟΤΕ, Cosmote
Τρίτη, 29 Απριλίου 2003 12:50
UPD:13:05

H πορεία του Γ.Δ. έως αυτή την ώρα

«ΨΑΛΙΔΙΖΟΝΤΑΙ» σταδιακά τα αρχικά κέρδη του γενικού δείκτη, καθώς εντείνονται οι πιέσεις στις μετοχές του ΟΤΕ, της Cosmote και των ΕΛ.ΠΕ. Αντιθέτως, αξιόλογη άνοδο εξακολουθεί να σημειώνει ο τίτλος της Εθνικής.

Πιο αναλυτικά, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης ενισχύεται αυτή την ώρα (12:43) κατά 0,38% έχοντας διαμορφωθεί στις 1.670,05 μονάδες, ενώ νωρίτερα είχε φθάσει μέχρι τις 1.681,63.

Η συνολική αξία των συναλλαγών έχει διαμορφωθεί στα 35 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να έχουν γίνει πακέτα.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια, 200 σημειώνουν άνοδο, 70 υποχωρούν και 59 παραμένουν αμετάβλητες.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των κλαδικών δεικτών, τα σημαντικότερα κέρδη (2,36%) καταγράφει ο ασφαλιστικός, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση (1,47%) ο τηλεπικοινωνιακός. Οι μετοχές του ΟΤΕ και της Cosmote υποχωρούν κατά 2,47% και 2,67% αντιστοίχως. Η Morgan Stanley ανακοίνωσε χθες την υποβάθμιση του OTE από την κατηγορία του «overweight» σε εκείνη του «equal weight» και την τιμή στόχο για τη μετοχή του από 14 σε 12,1 ευρώ.

Αντιθέτως, η μετοχή της Vodafone-Panafon σημειώνει άνοδο κατά 1,08%.

Πτωτικά κινείται και ο δείκτης των διυλιστηρίων, ο οποίος αυτή την ώρα βρίσκεται στις 868,76 μονάδες μειωμένος κατά 1,21%. Η μετοχή των ΕΛ.ΠΕ χάνει 1,50%. Ο τίτλος της Πετρόλα καταγράφει απώλειες της τάξεως του 1,38%.

Ο δείκτης των τραπεζών ενισχύεται κατά 1,54% έχοντας φθάσει τις 2.530,34 μονάδες. Σημαντική άνοδο (3,44%) σημειώνει η μετοχή της Εθνικής. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ν» στις 25/4, η Εθνική Τράπεζα εξετάζει εκ νέου την εξαγορά τράπεζας στη Ρουμανία. Η αυτόνομη παρουσία που είχε εξαγγείλει προσφάτως η Εθνική δεν απέκλειε την εξαγορά και η διοίκηση της τράπεζας είχε εξετάσει αρκετές περιπτώσεις.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφθούν το Βουκουρέστι ο υποδιοικητής Απόστολος Ταμβακάκης και ο γενικός διευθυντής διεθνών δραστηριοτήτων Αγις Λεώπουλος, οι οποίοι θα έχουν συνάντηση με το διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας, ενώ προηγουμένως θα βρεθούν στα Σκόπια, όπου η Εθνική έχει παρουσία με τη Stopanska Banka.

Στον αντίποδα, πτωτικά εξακολουθεί να κινείται ο τίτλος της Εμπορικής, ο οποίος είναι πλέον διαπραγματεύσιμος χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα του 2002.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα