BP : Τέσσερις φορές υψηλότερα κέρδη το α' τρίμηνο

Τρίτη, 29 Απριλίου 2003 13:06
UPD:13:14

Υπερτετραπλάσια κέρδη, εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο του έτους, η τρίτη σε μέγεθος εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία πετρελαιοειδών, BP, ως αποτέλεσμα της υψηλής τιμής του αργού πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Τα καθαρά της κέρδη, προβλέπεται να αυξηθούν στα 3,47 δισ. δολ. από 854 εκατ. δολ. που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

H σημαντική άνοδος των εσόδων της BP, δείχνει ότι ανάλογη αύξηση θα εμφανίσουν και οι ανταγωνίστριές της Royal Dutch/Shell Group και Exxon Mobil Corp., μετά τη σημαντική αύξηση και στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα 12 ετών, της τιμής του αργού πετρελαίου, που έφθασε σχεδόν στα 40 δολ. το βαρέλι τον Φεβρουάριο, ως αποτέλεσμα του πολέμου στο Ιράκ. Οι τιμές από τότε, υποχώρησαν κάτω από 26 δολ. το βαρέλι.

Οι μετοχές της BP, οι οποίες σημείωναν άνοδο κατά 1,2%, πριν από την ανακοίνωση, ήταν 1,75 πένες υψηλότερα, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στις 404,75 πένες η μία στις 10:35' π.μ. στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Υπενθυμίζεται, ότι, η εταιρεία τον Φεβρουάριο υπέγραψε συμφωνία για τη μεγαλύτερη επένδυση στη Ρωσία, ύψους 6.75 δισ. δολ., προκειμένου να δημιουργήσει μέσω venture, την τρίτη σε μέγεθος παραγωγό πετρελαίου της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα