Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2003 07:02
UPD:07:04

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Canon Inc., της Samsung Electronics Co. και άλλων εξαγωγικών εταιρειών, μετά την έκθεση για τον δείκτη εμπιστοσύνης των καταναλωτών στις ΗΠΑ, η οποία αύξησε την αισιοδοξία, ότι θα υπάρξει βελτίωση της ζήτησης στη μεγαλύτεη αγορά του εξωτερικού.

Οι μετοχές της Tokyo Electron Ltd. οδηγούσαν την άνοδο, μεταξύ των μετοχών εταιρειών με ημιαγωγούς, μετά την ανακοίνωση της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., της εταιρείας παραγωγής τσιπ κατόπιν παραγγελίας, λέγοντας ότι οι τιμές, οι παραγγελίες και η παραγωγή, θα αυξηθούν κατά το τρέχον τρίμηνο.

«Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών, αντικατοπτρίζει καθαρά τη μελλοντική ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ, εξέλιξη η οποία θα έχει ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο στους εξαγωγείς», ανέφερε ο Ku Shin, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου δύο δισ. δολ. σε μετοχές διεθνώς, με την Banc One Investment Advisors Corp., στο Κολόμπο του Οχάϊο, συμπληρώνοντας : «Βλέπουμε κάποια πρόοδο στα έσοδα των εταιρειών του κλάδου των ημιαγωγών και οι ελπίδες αυξάνονται για τα αποτελέσματα που θα εμφανίσουν το δεύτερο τρίμηνο».

Ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, κέρδιζε ποσοστό 1,8%, φθάνοντας στις 7.747,69 μονάδες στις 11 π.μ., τοπική ώρα. Ο δείκτης Topix, σημείωνε άνοδο 1,9%, φθάνοντας στις 787,44 μονάδες, με τις μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ, να αποτελούν το 40% των συνολικών κερδών του δείκτη.

Αντιθέτως, στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi υποχωρούσε κατά 0,1%. Η χώρα, είχε τις περισσότερες διαγραφές από τους δείκτες της Morgan Stanley Capital International Inc.

Απώλειες σημείωναν και οι δείκτες στο Χογκ Κογκ, τη Σιγκαπούρη και την Ταϊβάν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα