«Καμπάνα» 343 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή στον οίκο Dolce & Gabbana

Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013 15:31
UPD:16:43
EPA/MASSIMILIANO PAPPA

Το εφετείο επικύρωσε την απόφαση της ιταλικής εφορίας εις βάρος των Ντομένικο Ντόλτσε (Δ) και Στέφανο Γκαμπάνα, επικαλούμενο «στάση παραβίασης του νόμου με μόνο στόχο το φορολογικό πλεονέκτημα», όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων ADN Kronos που είχε πρόσβαση στην ετυμηγορία.

Πρόστιμο ύψους 343 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο της Ιταλίας στον οίκο Dolce & Gabbana για υπόθεση φοροδιαφυγής.

Ο κορυφαίος οίκος υψηλής ραπτικής, ωστόσο, δήλωσε ότι θα προσφύγει στο Ακυρωτικό Δικαστήριο, το οποίο σημαίνει αναστολή της ποινής, σύμφωνα με το ιταλικό δίκαιο.

Το εφετείο επικύρωσε την απόφαση της ιταλικής εφορίας εις βάρος των Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα, επικαλούμενο «στάση παραβίασης του νόμου με μόνο στόχο το φορολογικό πλεονέκτημα», όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων ADN Kronos που είχε πρόσβαση στην ετυμηγορία.

Είναι η δεύτερη δικαστική υπόθεση φοροδιαφυγής στην οποία εμπλέκονται οι δύο επιχειρηματίες. Η πρώτη υπόθεση, στην οποία κατηγορούνταν για φοροδιαφυγή 840 εκατ. ευρώ είχε λήξει με την αθώωσή τους από το Ακυρωτικό Δικαστήριο.

«Εμένα το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να κάνω ρούχα κι αυτό είναι όλο! Ας κάνουν κι ας λένε ό,τι θέλουν», σχολίασε στο Twitter ο Στέφανο Γκαμπάνα. Επανέλαβε επίσης ότι είναι αθώος: «Το να είμαι κατηγορούμενος για κάτι που δεν είναι αλήθεια, δεν είναι ωραίο πράγμα, αλλά κατά βάθος αδιαφορώ, όλοι θα καταλήξουμε κάτω από το χώμα».

Οι επιχειρηματίες κατηγορούνται ότι είχαν δημιουργήσει μια σειρά από εταιρείες-βιτρίνα, ανάμεσα στις οποίες και την Gado, το 2004 και το 2005 στο Λουξεμβούργο, οι οποίες διαχειρίζονταν τις επωνυμίες του ομίλου ώστε να φοροδιαφεύγουν από την ιταλική εφορία, μολονότι η διαχείριση των εταιρειών αυτών γινόταν στην πραγματικότητα από τη Ιταλία.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα