Αυξημένα κατά 72% τα κέρδη της SΤΕΤ Hellas στο α΄ τρίμηνο

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2003 10:11
UPD:10:13

Κατά 71,9% αυξήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2003 τα καθαρά κέρδη της STET Hellas Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ φθάνοντας στα 19,7 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά έσοδα της STET Hellas αυξήθηκαν κατά 26,9% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 183,6 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα από τηλεπικοινωνίες, τα οποία αναλογούν στο 95,5% των συνολικών εσόδων, αυξήθηκαν επίσης κατά 26,4% φτάνοντας τα 175,3 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση στα έσοδα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, οφείλεται κυρίως σε:

-υψηλότερα έσοδα λόγω της επιτυχίας των νέων πακέτων TELESTET με προπληρωμένο χρόνο ομιλίας για τους συνδρομητές με συμβόλαιο

-συνεχή σημαντική βελτίωση των εσόδων από την εξερχόμενη κίνηση. Η μέση εξερχόμενη κίνηση της STET Hellas για το α΄ τρίμηνο του 2003 αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά μέσο όρο 26,4%, λόγω πελατών που κάνουν μεγαλύτερη χρήση του κινητού τηλεφώνου.

-Βελτίωση εσόδων από τέλη διασύνδεσης για κλήσεις από κινητό προς κινητό

Κατά συνέπεια το μέσο έσοδο ανά πελάτη (BLENDED ARPU) για την περίοδο αυξήθηκε κατά 7,1% στα 22,8 ευρώ σε σύγκριση με 21,3 ευρ’ω που ήταν για την αντίστοιχη περσινή περίοδο ενώ το μέσο έσοδο στους συνδρομητές με συμβόλαιο (contract ARPU) βελτιώθηκε κατά 12,2% στα 45,2 ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων κι αποσβέσεων (EBITDA) για την ίδια περίοδο ήταν 61,3 εκατ. ευρώ βελτιωμένα κατά 30,1% σε ετήσια βάση. Το περιθώριο κέρδους (EBITDA) στα συνολικά έσοδα για το τρίμηνο ανήλθε σε 33,4% και το περιθώριο κέρδους στα έσοδα από τηλεπικοινωνίες αυξήθηκε σε 35%.

«Τα τελευταία δύο χρόνια θέσαμε τις βάσεις για σταθερή και μακροχρόνια ανάπτυξη έχοντας διασφαλίσει μία δυναμική απόδοση για την εταιρεία, λειτουργική και οικονομική, κάτι που επιβεβαιώνεται και στα οικονομικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της STET Hellas κ. Νικόλαος Βαρσάκης. «Aπαντάμε με επιτυχία στις νέες προκλήσεις της αγοράς και συνεχίζουμε να ακολουθούμε την επιτυχημένη στρατηγική μας για μακροπρόθεσμη βελτίωση της κερδοφορίας μας».

Τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα α’ τριμήνου 2003 για την STET Hellas είναι εκφρασμένα σύμφωνα με τις γενικά αποδεκτές λογιστικές αρχές των ΗΠΑ (US GAAP).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα