Infineon Technologies : Μετατρέψιμα ομόλογα 725 εκατ. ευρώ

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2003 10:27

ΜΕΤΑΤΡΕΨΙΜΑ ομόλογα, αξίας 725 εκατ. ευρώ (805,6 εκατ. δολ.), μετά τις ζημίες που εμφάνισε για όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο, ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών της Ευρώπης, Infineon Technologies AG.

Τα ομόλογα, θα έχουν προθεσμία επτά ετών και θα είναι μετατρέψιμα με τουλάχιστον 69 εκατ. μετοχές της Infineon, ανακοίνωσε η εταιρεία προς το Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Ulrich Schumacher, είπε χθες ότι θα επενδύσει περίου ένα δισ. ευρώ φέτος, σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους. Μέχρι τα τέλη του Μαρτίου, η Infineon είχε ρευστότητα 1,5 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία, εκδίδει τα μετατρέψιμα ομόλογα, προκειμένου να επωφεληθεί από την ελκυστική οικονομική συγκυρία που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά, επισημαίνεται στην ανακοίνωσή της. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την ισχυροποίηση της οικονομικής της θέσης, αλλά και για τη στήριξη της μακροπρόθεσμης πολιτικής της.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα ομόλογα θα εκδοθούν από θεσμικούς επενδυτές εκτός των ΗΠΑ. Η Goldman Sachs και η Morgan Stanley θα διαχειριστούν την πώληση. Η τιμή των ομολόγων έχει προγραμματιστεί να ανακοινωθεί σήμερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα