Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 02 Μαΐου 2003 07:02
UPD:07:43

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται για πρώτη ημέρα οι νοτιο-κορεατικές μετοχές, σε σύνολο τεσσάρων. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Kookmin Bank, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι ο πρόεδρός της μπορεί να παραιτηθεί, εξ αιτίας των μεγάλων ζημιών που εμφάνισε θυγατρική της εταιρεία πιστωτικής κάρτας.

Πτωτικά κινούντο οι μετοχές της LG Electronics Inc. και άλλων εξαγωγικών εταιρειών, καθώς εκτιμάται ότι η ανάπτυξη ενεδέχεται να υποχωρήσει και οι παραγγελίες να μειωθούν, τόσο εξ αιτίας του SARS, όσο και των ενδείξεων, ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, η αμερικανική, απέτυχε να ανακάμψει.

Ο δείκτης Kospi έχανε ποσοστό 2,3%, φθάνοντας στις 585,87 μονάδες στις 12:18' μ.μ. στη Σεούλ.

Αλλού στην Ασία, οι ιαπωνικές τραπεζικές μετοχές οδήγησαν σε πτώση τον δείκτη Nikkei. Στο Χογκ Κογκ, ο δείκτης Hang Seng κέρδιζε ποσοστό 0,7% και στη Σιγκαπούρη σημείωνε κέρδη 0,8%, καθώς επικρατεί αισιοδοξία για τον περιορισμό των κρουσμάτων της άτυπης πνευμονίας.

Οι δείκτες στην Ταϊβάν, την Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία και τη Μαλαισία κινούντο πτωτικά. Η Κίνα, παρατείνει τις διακοπές αυτής της εβδομάδας στα χρηματιστήρια έως το τέλος της επόμενης, προκειμένου να αποτρέψει τους επενδυτές να συγκεντρωθούν στις αίθουσες των συνεδριάσεων για να μην υπάρξει μετάδοση του SARS.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα