Κ. Χατζηδάκης: Κανένας λόγος ανησυχίας για τις καταθέσεις στην Ελλάδα

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 15:09
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στην Ελλάδα οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες «χάρη στην προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση, με τα μέτρα της δημοσιονομικής προσαρμογής, την απόφαση του Eurogroup για το χρέος μας, την επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τις διαρθρωτικές αλλαγές», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τις καταθέσεις στην Ελλάδα, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ).

Αναφερόμενος στις τρέχουσες εξελίξεις στην Κύπρο, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση συμπαραστάθηκε και συμπαρίσταται στον αγώνα που κάνει ο κυπριακός ελληνισμός και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι στο τέλος θα επικρατήσει η αναγκαία ψυχραιμία στο νησί.

«Η Κύπρος το πέτυχε αυτό το 1974. Θα το πετύχει πολύ περισσότερο σήμερα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι αυτό που έγινε στη Μεγαλόνησο, ως προς τις καταθέσεις, ήταν η εξαίρεση.

Στην Ελλάδα, συνέχισε ο υπουργός Ανάπτυξης, οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες «χάρη στην προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση, με τα μέτρα της δημοσιονομικής προσαρμογής, την απόφαση του Eurogroup για το χρέος μας, την επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τις διαρθρωτικές αλλαγές».

Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε τέλος ότι η προσπάθεια για την ανάπτυξη συνδέεται και με την ανάδειξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, όπως είναι ο τουρισμός, ο οποίος όπως είπε, σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με το 20% περίπου του ΑΕΠ. «Αξιόπιστοι διεθνείς αναλυτές επισημαίνουν πως εντός οκτώ ετών, ο κλάδος θα μπορούσε να συνεισφέρει έως και 220.000 νέες θέσεις εργασίας», παρατήρησε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να ενισχύσει αυτόν τον τομέα της αγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα