ΥΠΟΙΚ: Το 50% της σύνταξης από τον πρώτο μήνα

Την Τετάρτη κατατίθεται το σχετικό νομοσχέδιο
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013 22:42
UPD:23:11
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γ. Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο ίδιος συζήτησε με τον Πρωθυπουργό «για ένα νομοσχέδιο, το οποίο θα καταθέσει αύριο το υπουργείο, σύμφωνα με το οποίο ένας ο οποίος βγαίνει σε σύνταξη αμέσως θα μπορεί να πάρει το 50% της σύνταξης του.

Το 50% της σύνταξης, από το πρώτο μήνα, θα καταβάλλεται σε όσους συνταξιοδοτούνται, όπως προβλέπει νομοσχέδιο που θα καταθέσει την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο ίδιος συζήτησε με τον Πρωθυπουργό «για ένα νομοσχέδιο, το οποίο θα καταθέσει αύριο το υπουργείο, σύμφωνα με το οποίο ένας ο οποίος βγαίνει σε σύνταξη αμέσως θα μπορεί να πάρει το 50% της σύνταξης του. Αμέσως, από τον πρώτο μήνα, μέχρις ότου εκκαθαριστεί το συνολικό ποσό».

Ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε επίσης τον κ. Σαμαρά για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο.

ΓΛΚ: 2.277 συνταξιούχοι δεν προσήλθαν για απογραφή

Στο μεταξύ, συνολικά 2.277 συνταξιούχοι, από τους 447.162 που λαμβάνουν σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, πολιτικών και στρατιωτικών), δεν εμφανίστηκαν κατά τη διαδικασία της απογραφής. Από αυτές τις περιπτώσεις, οι 1.018 αφορούν σε συνταξιούχους ΟΓΑ/Εθνικής Αντίστασης.

Το δημοσιονομικό όφελος, που έχει προκύψει από την ολοκλήρωση της απογραφής τον Οκτώβριο του 2012, είναι 705.855 ευρώ ανά μήνα.

Επιπλέον, από την απογραφή διαπιστώθηκε ο θάνατος 2.031 συνταξιούχων, με ημερομηνία θανάτου προγενέστερη κατά τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία διαγραφής τους.

Οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις στις περιπτώσεις αυτές ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 26,1 εκατ. ευρώ ενώ από την αναζήτηση βρέθηκε το ποσό των 13,7 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, προχωρεί η ταυτοποίηση των ΑΦΜ και ΑΜΚΑ για κάθε συνταξιούχο.

Όσον αφορά στους συνταξιούχους του Δημοσίου, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Απριλίου (αποστολή σχετικής επιστολής και απάντηση με στοιχεία).

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα