Σε «ελεύθερη πτώση» το Χ.Α.

Κάτω από τις 900 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013 14:59
UPD:15:03

Ισχυρότατες πιέσεις ασκούνται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στον απόηχο των δηλώσεων του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, για πιθανή συμμετοχή των καταθετών στο κόστος μελλοντικών διασώσεων στην Ευρωζώνη.

«Η αγορά υποχωρεί σήμερα ως αποτέλεσμα των απωλειών που σημείωσαν την Δευτέρα οι ευρωπαϊκές αγορές, που είχαμε αργία στην Ελλάδα, μετά τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ», σχολίασε ο Τάκης Ζαμάνης, επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην Beta Χρηματιστηριακή.

«Οι δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ μπορεί να στοχεύουν και την Ελλάδα», πρόσθεσε.

Λίγα λεπτά πριν τις 15:00, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 5,24% στις 881,74 μονάδες, με τον τζίρο να ανέρχεται στα 54,63 εκατομμύρια ευρώ.

«Στο κόκκινο» βρίσκονται όλοι οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες, με τη μεγαλύτερη πτώση να σημειώνεται στους κλάδους Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-8,9%) και Κοινής Ωφελείας (-6,8%). Την ίδια ώρα, στο 0,6% έχουν περιορίσει τις απώλειές τους οι Τράπεζες.

Στον FTSE25, «βουτιά» 12% σημειώνει ο τίτλος της MIG, ενώ απώλειες άνω του 7% καταγράφουν και οι μετοχές των Jumbo, ΟΤΕ και ΔΕΗ. Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, που έχανε 12% νωρίτερα, υποχωρεί πλέον κατά 1,3%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα