ΕΚΤ: Συνεχίζεται η παροχή ρευστότητας στην Κύπρο μέσω ELA

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013 11:38
UPD:11:40
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Η ΕΚΤ υπογράμμισε ότι «θα συνεχίσει να επιτηρεί στενά την κατάσταση» μέχρις ότου η Κύπρος να ανακτήσει πρόσβαση στις χρηματοοικονομικές αγορές.

Τη συνέχιση της παροχής ρευστότητας προς την κεντρική τράπεζα της Κύπρου μέσω του προγράμματος ELA ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στη σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επισημαίνεται η ανάγκη σταθερής εφαρμογής του προγράμματος διάσωσης στο οποίο συμφώνησαν καταρχήν το Eurogroup και η κυπριακή κυβέρνηση.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Την Πέμπτη ανοίγουν οι κυπριακές τράπεζες

Την Πέμπτη θα ανοίξουν τελικά οι κυπριακές τράπεζες αν και αρχικά αναμενόταν, ότι οι τράπεζες εκτός της Λαϊκής και της Κύπρου, θα άνοιγαν τις πόρτες τους σήμερα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συζτήματος.

Για να διευκολυνθεί η υλοποίηση του προγράμματος και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του κυπριακού χρηματοοικονομικού συστήματος, «το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να μην αντιταχθεί στο αίτημα της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου για την συνέχιση της παροχής Έκτακτης Βοήθειας Ρευστότητας (ELA), σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες».

Η κεντρική τράπεζα υπογράμμισε, ωστόσο, ότι «θα συνεχίσει να επιτηρεί στενά την κατάσταση» μέχρις ότου η Κύπρος να ανακτήσει πρόσβαση στις χρηματοοικονομικές αγορές και να επιστρέψει στην ανάπτυξη το ταχύτερο δυνατόν.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα