Πούτιν: Εντολή για αναδιάρθρωση του δανείου προς την Κύπρο

Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013 13:50
UPD:14:02
REUTERS/RIA Novosti

 Ο ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δώσει εντολή στην κυβέρνησή του να διαπραγματευτεί μία αναδιάρθρωση του ρωσικού δανείου προς την Κύπρο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πέσκοφ.

Η ανακοίνωση σηματοδοτεί τη στήριξη της Μόσχας για το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου που συμφωνήθηκε σήμερα, παρά τις ανησυχίες για μεγάλες απώλειες των ρώσων καταθετών, σύμωνα με το Reuters.

Η Λευκωσία είχε ζητήσει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ρωσικού δανείου, ύψους 2,5 δισ. ευρώ και μείωση του επιτοκίου στο 2,5% από 4,5%, ωστόσο οι συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Νωρίτερα πάντως, ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ φέρεται είχε εκφράσει οργή για την απόφαση, δηλώνοντας ότι «κατά την άποψή μου, η κλοπή αυτού που έχει ήδη κλαπεί συνεχίζεται», σε συνάντηση κυβερνητικών αξιωματούχων, σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Στην πρώτη του επίσημη αντίδραση ωστόσο, ο ρώσος πρωθυπουργός είπε ότι η Μόσχα θα εξετάσει τις επιπτώσεις της απόφασης. «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πού οδηγεί αυτή η ιστορία μακροπρόθεσμα, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για το διεθνές χρηματοπιστωτικό και νομισματικό σύστημα και επομένως για τα συμφέροντά μας», δήλωσε.

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα