ΥΠΟΙΚ Λουξεμβούργου: Πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε λύση για την Κύπρο

Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013 19:06
UPD:19:19
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.

Δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών του Λουξεμβούργου Λ. Φρίντεν, κατά την άφιξή του στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την Κύπρο

 

«Πιστεύω ότι πρέπει οπωσδήποτε να καταλήξουμε, καθώς το διακύβευμα δεν είναι μόνο η Κύπρος, αλλά συνολικά η σταθερότητα της Ευρωζώνης», δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Εurogrpoup, o υπουργός οικονομικών του Λουξεμβούργου, Λουκ Φρίντεν.

«Πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσουμε αυτή τη διάσωση οπως πράξαμε περυσι με άλλες χώρες γιατί με μια λύση δεν βοηθουμε μονο την Κύπρο αλλα και τους εαυτούς μας καθώς θα έχει σημαντικές επιπτώσεις και για τις άλλες χώρες και το ευρώ», ειπε.

«Θα πρέπει να βρεθει λύση σήμερα μέσα στη νύχτα, ξέρουμε ότι αύριο είναι αργία στην Κύπρο, αλλά θα πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα που θα αποφασιστούν και αρκετά κράτη μέλη πρέπει να εγκρίνουν  τη συμφωνία στα κοινοβούλια», αναφέρε, επαναλαμβάνοντας ότι «χρειάζεται μια λύση για την Κύπρο και όλη την Ευρώπη».

Σύμφωνα με τον κ. Φρίντεν «μια ενδεχομένη αποτυχία θα ήταν κατι πολύ άσχημο για το στόχο της σταθερότητας την οποία με με κόπο ανακτήσαμε το τελευταίο διαστημα στην Ευρωζώνη και συνεπώς ο καθένας πρέπει να κανει μια προσπαθεια να βρεθεί λύση».

«Ο τραπεζικός τομέας της Κύπρου θα αλλάξει αισθητά κι άλλες τράπεζες θα εχουν πολλά προβλήματα για να επιβιώσουν και θα πρέπει να αναδιοργανωθεί, αλλα θα πρέπει στο μέτρο του δυνατού οι καταθέτες να αποζημιωθούν για τις καταθεσιες του γιατι στόχος είναι διασφάλιση της εμπιστσοσύνης στον τραπεζικό τομέα όχι μόνο στην Κύπρο αλλα και στην Ευρωζωνη», υπογράμμισε.

Καταλήγοντας είπε ότι στοχος πρέπει να ειναι να επιβιώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες τράπεζες και όταν προχωρούμε στην αναδιοργάνωση μιας τράπεζας θα πρέπει στο μετρο του δυνατού οι καταθέτες να ανακτήσουν το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεων τους.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα