Μεντβέντεφ: Δεν έχουμε ακούσει κάτι καινούριο

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 09:29
REUTERS/RIA Novosti

«Προς το παρόν δεν ακούσαμε κάτι καινούργιο», ανέφερε ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη στη Μόσχα για τη χορήγηση επιπλέον οικονομική βοήθειας στην Κύπρο, συμπληρώνοντας πάντως ότι «δεν αρνούμαστε να συζητήσουμε».

 

«Προς το παρόν δεν ακούσαμε κάτι καινούργιο», δήλωσε ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη στη Μόσχα για τη χορήγηση επιπλέον οικονομική βοήθειας στην Κύπρο.

Σε συνέντευξή του σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης δήλωσε ότι η κυπριακή αντιπροσωπεία «διατύπωσε σειρά προτάσεων σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία που η Ρωσία ενδιαφέρεται να αποκτήσει».

«Προς το παρόν δεν ακούσαμε κάτι καινούργιο», συνέχισε ο Μεντβέντεφ, συμπληρώνοντας πάντως: «Δεν αρνούμαστε να συζητήσουμε».

Υπενθυμίζεται υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής συνεχίζει σήμερα τις διαπραγματεύσεις με τον ρώσο ομόλογό του για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου ύψους 2,5 δισ. ευρώ που έχει πάρει η χώρα του από την Ρωσία.

Εξάλλου, ο Μεντβέντεφ εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι οι λογαριασμοί πολλών ρωσικών κρατικών εταιρειών στην Κύπρο έχουν μπλοκαριστεί «για ακατανόητους λόγους».

Όπως είπε, «το από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα είναι προφανές. Πρόκειται για κρατικούς οργανισμούς». «Για τον λόγο αυτόν», συνέχισε, «τηρούμε μια αποφασιστική στάση απέναντι στην Κύπρο και στη διευθέτηση του κυπριακού χρέους».

Καταλήγοντας, ο Μεντβέντεφ δήλωσε πως «η Κύπρος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και είναι θέμα της Ε.Ε. να διατυπώσει τις προτάσεις της». «'Ομως», πρόσθεσε, «αυτό πρέπει να γίνει με προσεκτικό τρόπο, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να ανοίξει ένα νέο παράθυρο στην παγκόσμια οικονομική κρίση».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα