Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 07 Μαΐου 2003 07:02
UPD:07:05

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικοί δείκτες για πέμπτη ημέρα, με τις μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, να οδηγούν την άνοδο, καθώς έντονη αισιοδοξία επικρατεί, ότι η NTT DoCoMo Inc. και η ανταγωνίστριά της KDDI Corp., θα ανακοινώσουν αύριο βελτιωμένα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης.

«Ο τομέας των τηλεπικοινωνιών φαίνεται ιδιαίτερα ελκυστικός, με εταιρείες, όπως η DoCoMo και η KDDI, να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε μέτρα μείωσης του κόστους, προκειμένου να επιστρέψουν στην κερδοφορία», ανέφερε ο Makoto Sakuma, ο οποίος διαχειρίζεται 3,4 δισ. δολ. σε μετοχές, με την Asahi Life Asset Management Co. Ο ίδιος, κατέχει μετοχές της KDDI, ενώ κατέχει υψηλό μερίδιο μετοχών τηλεπικοινωνιών.

Ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, κέρδιζε ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στις 8.103,09 μονάδες, στις 11 π.μ., τοπική ώρα, σημειώνοντας κέρδη για πέμπτη συνεχή ημέρα, από τον Νοέμβριο του 2002. Ο Topix κέρδιζε ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στις 824,72 μονάδες και με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να συμβάλλουν τα μέγιστα στα κέρδη του.

Αλλού στην Ασία, στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε κατά 1%, με τα μεγαλύτερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της SK Telecom Co., μετά την ανακοίνωσή της, ότι, θα περιορίσει τις επενδύσεις και δεν θα προχωρήσει σε αγορά μετοχών, προκειμένου να βοηθήσει τις θυγατρικές της, στρέφοντας το ενδιαφέρον της στις επιθυμίες των επενδυτών.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 κέρδιζε ποσοστό 0,4%. Οι μετοχές της Brambles Industries Ltd., σημείωναν τα υψηλότερα κέρδη, σε χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας.

Οι δείκτες στο Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη σημείωναν απώλειες, τη στιγμή που ο δείκτης TWSE στην Ταϊβάν κινείτο ανοδικά.

Κλειστές είναι οι αγορές αυτήν την εβδομάδα στην Κίνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα