Ισχυροποιείται το δολάριο έναντι του ευρώ

Τετάρτη, 07 Μαΐου 2003 07:23

Ανέκαμψε το δολάριο, από τα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών έναντι του ευρώ, καθώς οι εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών αναφέρουν, ότι, η ανεργία στη Γερμανία ενδέχεται να αυξηθεί για 13ο μήνα τον Απρίλιο, «θολώνοντας» την εικόνα του ενεργητικού της Ευρώπης.

«Η οικονομία της Ευρώπης δεν κινείται μπροστά, κάτι που θα επηρεάσει την άνοδο του δολαρίου κατά κάποιον τρόπο», ανέφερε ο Robert Rennie, αναλυτής της αγοράς συναλλάγματος, με την Westpac Banking Corp., στο Σίδνεϋ.

Το αμερικανικό νόμισμα αναρριχήθηκε στο 1,1416 δολ. ανά ευρώ στις 12:15' μ.μ. στο Τόκυο, από 1,1438 δολ. που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη, όπου υποχώρησε κατά 1,3% και στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 1999.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα των 12 χωρών μελών της ευρωζώνης, κέρδισε περίπου 25% έναντι του δολαρίου πέρυσι. Επίσης, το εθνικό νόμισμα των ΗΠΑ, ισχυροποιήθηκε έναντι του ιαπωνικού γιεν φθάνοντας τα 117,73 γιεν από 117,57 και ενδέχεται να ισχυροποιηθεί περαιτέρω, καθώς η Ιαπωνία μπορεί να προχωρήσει στην πώληση του νομίσματός της, προκειμένου να περιορίσει τα κέρδη της τάξης του 8% του προηγούμενου έτους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα