Μέρκελ: Αποκλειστικά με την τρόικα οι διαπραγματεύσεις της Λευκωσίας

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 13:57
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντησή τους στο Βερολίνο η Άγκελα Μέρκελ, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο απέφυγαν να αναφερθούν στην κυπριακή κρίση.

Οι διαπραγματεύσεις για το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου πρέπει να διεξαχθούν αποκλειστικά και μόνο με την τρόικα, επέμεινε η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, κατά την χθεσινή της τηλεφωνική επικοινωνία με τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Τα παραπάνω ανέφερε σήμερα στο Βερολίνο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, χωρίς να δώσει επιπλέον πληροφορίες για την τηλεφωνική αυτήν επικοινωνία.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Δηλώσεις Α. Μέρκελ - Φρ. Ολάντ - Ζ.Μ. Μπαρόζο - Λ. Γιόχανσον

Δηλώσεις της καγκελαρίου της Γερμανίας Α. Μέρκελ, του προέδρου της Γαλλίας Φρ. Ολάντ, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.Μ. Μπαρόζο και του προέδρου του European Roundtable of Industrialists Λ. Γιόχανσον

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντησή τους στο Βερολίνο, όπου επρόκειτο να έχουν συνομιλίες με στελέχη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, η Άγκελα Μέρκελ, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο απέφυγαν να αναφερθούν στην κυπριακή κρίση, ωστόσο υποσχέθηκαν να εργαστούν για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Στο μεταξύ, ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής μεταβαίνει σήμερα στη Μόσχα, όπου σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, είναι πιθανό να διαπραγματευτεί ένα νέο ρωσικό δάνειο για το νησί.

Τη Δευτέρα, η Ρωσία χαρακτήρισε «άδικη» και «επικίνδυνη» την ιδέα της φορολόγησης των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα