Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013 19:03
Reuters/NEIL HALL

Με πτώση έκλεισαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, υποχωρώντας από τα υψηλά πολλών ετών στα οποία είχαν εκτιναχθεί την περασμένη εβδομάδα.

Με πτώση έκλεισαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, υποχωρώντας από τα υψηλά πολλών ετών στα οποία είχαν εκτιναχθεί την περασμένη εβδομάδα.

Η απόφαση του Eurogroup για επιβολή κλιμακωτής εφάπαξ εισφοράς στις τραπεζικές καταθέσεις αναζωπύρωσε τους φόβους για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών, με την πορτογαλική Banco Espirito Santo να καταγράφει απώλειες 5% και την ισπανική Banco de Sabadell να υποχωρεί κατά 4,2%.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με πτώση 0,2% στις 1.200,79 μονάδες, ενώ ο δείκτης των blue chip Euro STOXX 50 υποχώρησε κατά 0,7% στις 2.706,30 μονάδες.

Σε χαμηλό 10 μηνών ο Nikkei

Νωρίτερα, ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο έκλεισε σε χαμηλό 10 μηνών, λόγω της αναζωπύρωσης των ανησυχιών για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ο Nikkei κατέγραψε σημαντικές απώλειες 2,7% και έκλεισε στις 12.220,63 μονάδες. Πτώση 2,2% σημείωσε και ο ευρύτερος δείκτης Topix που έκλεισε στις 1.028,34 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ, οι τιμές των μετοχών υποχώρησαν σε χαμηλό τριών μηνών. Ο  δείκτης Hang Seng έκλεισε με απώλειες 2% στις 22.083,4 μονάδες, ενώ ο δείκτης China Enterprises για τις μεγάλες κινεζικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 2,1%.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα