Σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για τις εξελίξεις στην Κύπρο

Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013 19:30
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας σε δηλώσεις του τόνισε ότι «από την απόφαση του Eurogroup σχετικά με την Κύπρο εξαιρούνται ρητώς οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και διασφαλίζεται απολύτως η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».

Ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και με την συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου, του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστα Μποτόπουλου καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων, βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο Οικονομικών με θέμα τις αποφάσεις του Eurogroup σχετικά με την Κύπρο και το κούρεμα των εκεί καταθέσεων.

Νωρίτερα, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι «από την απόφαση του Eurogroup σχετικά με την Κύπρο εξαιρούνται ρητώς οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και διασφαλίζεται απολύτως η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».
 
Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.
 
Νωρίτερα στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι «οι τρεις κυπριακές τράπεζες (Κύπρου, Λαϊκή και Ελληνική) που λειτουργούν στην Ελλάδα θα απορροφηθούν από ελληνικό τραπεζικό πιστωτικό ίδρυμα».

Δεν κατονόμασε ωστόσο ποια θα είναι η τράπεζα ή οι τράπεζες που θα τις απορροφήσουν.

Το ενεργητικό των τραπεζών αλλά και οι καταθέσεις τους θα μεταφερθούν σε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα τις αμέσως προσεχείς ημέρες, προκειμένου να μην διαταραχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του εγχώριου πιστωτικού συστήματος.
 
Πηγή: AMΠΕ


Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα