ΕΤΕπ: Δάνειο 120 εκατ. ευρώ για το αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013 12:50
EPA/ANTONIO BAT

Αεροσκάφη της κρατικής αεροπορικής εταιρείας «Croatia airlines» στο αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ. Το αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ είναι το πιο σημαντικό στην Κροατία, καθώς συνδέει τη χώρα με την περιοχή των Βαλκανίων και την υπόλοιπη Ευρώπη, αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΤΕπ.

Τη χορήγηση δανείου ύψους 120 εκατ. ευρώ στην Κροατία, για την επέκταση του αεροδρομίου του Ζάγκρεμπ, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με το ποσό αυτό θα χρηματοδοτηθεί ο σχεδιασμός και η επέκταση του νέου τερματικού σταθμού επιβατών.

Το αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ είναι το πιο σημαντικό στην Κροατία, καθώς συνδέει τη χώρα με την περιοχή των Βαλκανίων και την υπόλοιπη Ευρώπη, προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Με την ολοκλήρωση του έργου, το αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ θα έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγαλύτερου όγκου επιβατών (πέντε εκατομμύρια επιβάτες ετησίως), εξέλιξη που θα έχει και πολλαπλάσια οικονομικά οφέλη για το αεροδρόμιο», τονίζεται.

Πρόκειται για το πρώτο έργο υπό τη μορφή παραχώρησης που στηρίζει η ΕΤΕπ και αναμένεται να χρηματοδοτηθεί μέσω ΣΔΙΤ.

Οι κατασκευαστικές εργασίες θα γίνουν από την Bouygues Batiment International, σε συνεργασία με την Viadukt και άλλες κροατικές εταιρείες, ενώ η κατασκευή του νέου τερματικού σταθμού αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα τριών ετών.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα