Κίνητρα για ενίσχυση της αεροπορικής κίνησης της Αθήνας

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 15:37
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Στην περαιτέρω ενίσχυση της αεροπορικής κίνησης της Αθήνας ενόψει της θερινής περιόδου στοχεύουν από κοινού ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) και η Aegean Airlines.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΔΑΑ προχωρά στην ενίσχυση του προγράμματος κινήτρων που προσφέρει, ενώ η Aegean ενισχύει την παρουσία της, αυξάνοντας από 20 σε 28 τα τακτικά δρομολόγια που καλύπτει μέσω του αεροδρομίου της Αθήνας προς νέους προορισμούς του εξωτερικού.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, ο γενικός διευθυντής του ΔΑΑ Γιάννης Παράσχης ανακοίνωσε πως ο αερολιμένας θα προσφέρει ενόψει της θερινής περιόδου νέα οικονομικά κίνητρα προς τις αεροπορικές εταιρείες για να αυξήσουν τις πτήσεις τους προς την Αθήνα.

«Όπως για κάθε μητροπολιτικό αεροδρόμιο, έτσι και για το ΔΑΑ, είναι σημαντικό να υπάρχει ένας εγχώριος αερομεταφορέας βιώσιμος, ο οποίος θα αναπτύσσεται από την Αθήνα. Μόνο με συνεργασία και κοινές δράσεις μπορούμε να προσδοκούμε και να διαμορφώσουμε ένα ευνοϊκότερο πλαίσιο λειτουργίας, τόσο για τον κλάδο των αερομεταφορών, όσο και για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της χώρας», είπε.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines Ευτύχης Βασιλάκης ανακοίνωσε ότι η εταιρεία την θερινή περίοδο αυξάνει σε 28 από 20 τα δρομολόγια που εξυπηρετεί μέσω της Αθήνας. Οι νέοι προορισμοί που θα εξυπηρετεί η εταιρεία είναι: Γενεύη, Μάντσεστερ, Λυών, Κίεβο, Μπακού, Βερολίνο, Βαρσοβία και Αγία Πετρούπολη.

Ο ίδιος εκτίμησε πάντως πως υπάρχουν οι δυνατότητες να διατηρηθεί το 50% των πτήσεων και την χειμερινή περίοδο, ωστόσο, τόνισε, αυτό θα κριθεί από την εμπορική επιτυχία που θα έχουν τα δρομολόγια.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα