ΗΠΑ: Ισχυρή άνοδος των λιανικών πωλήσεων

Τον Φεβρουάριο
Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 14:50
Reuters/JESSICA RINALDI

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 1,1%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Αύξηση μεγαλύτερη του αναμενόμενου σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, υποδηλώνοντας ότι οι καταναλωτικές δαπάνες θα παραμείνουν σε ανοδική τροχιά το τρέχον τρίμηνο παρά τους υψηλότερους φόρους.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 1,1%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τον Ιανουάριο είχαν αυξηθεί κατά 0,2%.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Επιστρέφουν στην κατανάλωση οι Αμερικανοί

Καύσιμα, αυτοκίνητα, είδη ρουχισμού και είδη σπιτιού: οι Αμερικανοί καταναλωτές άνοιξαν τα πορτοφόλια τους, το Φεβρουάριο, οδηγώντας σε αύξηση των καταναλωτικών δαπανών κατά 1,1% τον προηγούμενο μήνα και προκαλώντας ευχάριστη έκπληξη στους καταναλωτές. Είναι μια ακόμα ένδειξη, μετά την ανάκαμψη της αγοράς κατοικίας και την εντυπωσιακή αύξηση των προσλήψεων, ότι η αμερικανική οικονομία, παρά το συνεχιζόμενο αδιέξοδο για το «δημοσιονομικό γκρεμό», βρίσκεται σε τροχιά ενίσχυσης της ανάπτυξης.

Οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν πως οι λιανικές πωλήσεις, οι οποίες αναλογούν στο 30% περίπου των καταναλωτικών δαπανών, θα αυξάνονταν κατά 0,5% τον Φεβρουάριο.

Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, της βενζίνης και των οικοδομικών υλικών, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,4% έπειτα από άνοδο 0,3% που είχαν σημειώσει τον Ιανουάριο.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα