Σε Καναδό δισεκατομμυριούχο τα Selfridges, αντί ενός δισ. δολ.

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2003 13:10

Ο Καναδός δισεκατομμυριούχος Galen Weston, συμφώνησε να εξαγοράσει την Selfridges Plc, αντί 628 εκατ. λιρών Αγγλίας (ένα δισ. δολ.) τοις μετρητοίς, προσθέτοντας τη μεγαλύτερη βρετανική αλυσίδα λιανικής πώλησης της Oxford Street, στην αλυσίδα των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων που κατέχει.

Η εταιρεία του Weston, Wittington Investments Ltd., θα καταβάλει 387 πένες μετρητά για κάθε μία μετοχή της Selfridges, τιμή υψηλότερη σε ποσοστό 8,9% από το κλείσιμο της μετοχής της την περασμένη Παρασκευή. H εταιρεία του Καναδού δισεκατομμυριούχου θα απορροφήσει επίσης το χρέος της βρετανικής εταιρείας, το οποίο ανέρχεται σε 30,1 εκατ. λίρες, σύμφωνα με σχετική δήλωση του προέδρου της Selfridges, Alun Cathcart, στους δημοσιογράφους.

Η εξαγορά της Selfridges, της οποίας τα κέρδη έχουν υπερδιπλασιαστεί από το 1999, θα επιτρέψει στον Weston να προσθέσει άλλα 807.000 τετραγωνικά πόδια στα καταστήματα λιανικής πώλησης που κατέχει στην πιο εμπορική οδό του Λονδίνου, τα Fortnum & Mason Plc.

O ηλικίας 62 ετών, Weston, είναι ο 43ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία ύψους 6,2 δισ. δολ., σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

H Selfridges, συμφώνησε να καταβάλει στον Weston αμοιβή ποσοστού 1% από τον ποσόν της εξαγοράς, ήτοι 6,28 εκατ. λίρες Αγγλίας, σε περίπτωση που η πώληση της σε αυτόν δεν επιτευχθεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα