Νέα σύνθεση των δεικτών του ΧΑ

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2003 17:59
UPD:18:07

Oι μετοχές των εταιρειών Μότορ Οιλ, Παντεχνική, Forthnet, Ελβάλ, Marfin Classic, Αλλατίνη, Ερμής, Elmec και Φοίνιξ εισάγονται στο Γενικό Δείκτη Τιμών, ενώ οι μετοχές των εταιρειών Πετρόλα, ΑΛΤΕ, Ελληνική Υφαντουργία, Μουζάκης, Μινωικές και Infoquest διαγράφονται, σύμφωνα με τη νέα σύνθεση των δεικτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών που ενέκρινε σήμερα η Επιτροπή Δεικτών.

Οι αλλαγές θα ισχύουν από τη συνεδρίαση της 2ας Ιουνίου 2003. Υπενθυμίζεται ότι για τους Γενικούς Δείκτες η κατάταξη προκύπτει από τον αριθμητικό μέσο της σειράς διαβάθμισης κάθε μετοχής της ιστορικής αξίας συναλλαγών άνευ πακέτων του εξαμήνου 1/10 - 31/3 και της μέσης χρηματιστηριακής αξίας την ίδια περίοδο.

Στο δείκτη της Παράλληλης Αγοράς εισάγονται οι μετοχές των εταιρειών: Αφοί Κορδέλλου, Γενέρ, Domus, Δέλτα Παγωτού, Αττικές Εκδόσεις, Κανάκης, Δίας Ιθυοκαλλιέργειες, Μevaco, Eικόνα Ηχος, Ντεσπέκ και Ιμάκο, ενώ διαγράφονται οι μετοχές των εταιρειών: Νεώριο Σύρου, Medicon, Euromedica, Kleemann, Betanet, Πειραιώς Λήζινγκ, Δούρος και Rainbow.

Επίσης το ΧΑ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις 20 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη κυκλοφοριακής ταχύτητας (αξία συναλλαγών προς συνολική κεφαλαιοποίηση).

Πρόκειται για τις μετοχές των εταιρειών: Δομική Κρήτης, Μπαλάφας, Fanco, Αφοί Κορδέλλου, Rainbow, Βάρδας, Sex Form, Vivere, Κανάκης, Ντεσπέκ, Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, Εικόνα Ηχος, CPI, Spider, Αλμα Ατερμων, Informatics, Δάριγκ, Προμότα, Γαλαξίδι και Ιμάκο.

Ημέρα έναρξης ισχύος του δείκτη θα είναι η 2α Ιουνίου 2003. Η αναθεώρηση θα πραγματοποιείται κάθε έξι μήνες και σε περίπτωση που περισσότερες από 20 μετοχές παρουσιάζουν κυκλοφοριακή ταχύτητα άνω του 300%, θα εντάσσονται όλες στο δείκτη. Επίσης, ως ημερομηνία βάσης του δείκτη ορίζεται η 30ή/05/2003 με τιμή εκκίνησης τις 1.000 μονάδες.

* Η νέα σύνθεση των δεικτών όπως θα ισχύσουν από 02/06/2003 http://www.ase.gr/content/gr/announcements/Files/NEW_SEC_fin_values.xls .

* Κατάταξη όλων των μετοχών που δύναται να συμμετέχουν σε δείκτες αγοράς και κλαδικούς http://www.ase.gr/content/gr/announcements/Files/main_review.xls .



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα