Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2003 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τη μεγαλύτερη συνεχή άνοδο εδώ και τρεις ημέρες, σημειώνουν οι μετοχές της Sony Corp., σε χρονικό διάστημα επτά μηνών. Η Sony σχεδιάζει να πουλήσει ένα νέο φορητό ηλεκτρονικό παιχνίδι μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, σε μια προσπάθεια να επαναλάβει την επιτυχία του πρώτου σε πωλήσεις ηλεκτρονικού παιχνιδιού «PlayStation 2».

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στις 8.218,69 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 832,03 μονάδες, με τις μετοχές μόνο της Sony, να αποτελούν το 10% των συνολικών κερδών του δείκτη. Ανοδικά κινούντο οι δείκτες και πριν την ανακοίνωση των μέτρων της κυβέρνησης, σήμερα, με στόχο την τόνωση των τιμών των μετοχών.

«Η είσοδος στα φορητά ηλεκτρονικά παιχνίδια, είναι ένα πολύ καλό νέο για την πασίγνωστη Sony, αλλά και συμφέρουσα για την εταιρεία», ανέφερε ο Koichi Ogawa, ο οποίος διαχειρίζεται 8,6 δισ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές, με την Daiwa SB Investments Ltd.

Αλλού στην Ασία, στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi υποχωρούσε κατά 0,9%, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Samsung Electronics Co., καθώς η απεργία των οδηγών φορτηγών ενδέχεται να καθυστερήσει την παράδοση παραγγελιών, εξαναγκάζοντας παράλληλα της εταιρείες να μειώσουν την παραγωγή τους.

Μερικές μετοχές εξαγωγικών εταιρειών της Ταϊβάν, όπως της Nanya Technology Corp. και της AU Optronics Corp., κινούντο ανοδικά, καθώς αισιοδοξία επικρατεί στον κλάδο, ο οποίος εκτιμάται να ωφεληθεί από τη βιομηχανική δραστηριότητα της Ν. Κορέας.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 έχανε ποσοστό 0,1%, σε αντίθεση με τον δείκτη Top 50 Gross Index στη Ν. Ζηλανδία, ο οποίος σημείωνε άνοδο 0,3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα