Κάτω από τα 1,15 δολάρια το ευρώ

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2003 12:55

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται και σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς εντείνονται οι φήμες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προβεί σε μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο.

Ο Ερνστ Βέλτεκε, μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, δήλωσε χθες ότι η κεντρική τράπεζα έχει περιθώριο να προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής, εφόσον υποχωρήσουν οι τιμές του πετρελαίου και διατηρηθεί η ανοδική πορεία του ευρώ. O κ. Βέλτεκε είπε επίσης ότι η ΕΚΤ εξακολουθεί να έχει ως πρωταρχικό της μέλημα τη διατήρηση του πληθωρισμού κάτω του 2% http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/05/14/587220.htm .

Σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, οι 30 από τους 35 ερωτηθέντες οικονομολόγους εκτιμούν ότι η κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα θα προχωρήσει στη μείωση των επιτοκίων κατά τουλάχιστον 25 μονάδες βάσης τον Ιούνιο, μειώνοντας τη διαφορά τους από τα αμερικανικά και τα ιαπωνικά.

Στις 12:39 (ώρα Ελλάδος), στη χρηματαγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου είχε διαμορφωθεί στα 1,498 δολάρια, ενώ το πρωί υποχώρησε μέχρι τα 1,471 δολάρια. Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της ΕΚΤ ήταν 1,518 δολάρια ανά ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα