ΣΕΠΕ: Στον ευρωπαϊκό «χάρτη» οι ελληνικές επιχειρήσεις ψηφιακής τεχνολογίας

Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 12:02

Τη θέση της στο νέο χάρτη της ευρωπαϊκής οικονομίας επαναπροσδιορίζει η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα ψηφιακής τεχνολογίας, ακολουθώντας το μήνυμα της φετινής έκθεσης CeBIT 2013 για «συνεργατική οικονομία», όπως παρατηρεί σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΕ.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικών και Επικοινωνιών Ελλάδας, η πρώτη ημέρα παρουσίας της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στην τεχνολογική έκθεση στο Ανόβερο ξεκίνησε ενθαρρυντικά. Ήδη περισσότερες από 92 επιχειρηματικές συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο εθνικό περίπτερο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΙΤΟ, που παρουσίασε ο Axel Pols, Managing Director, Bitkom Research and Chairman, EITO Task Force, σε ειδική εκδήλωση στο εκθεσιακό περίπτερο της Ελλάδας, το 2013 οι ελληνικές επιχειρήσεις ψηφιακής τεχνολογίας αναμένεται να καλύψουν σημαντικό μέρος των απωλειών των προηγούμενων χρόνων.

Η ελληνική αγορά πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών δείχνει να κινείται ανοδικά, περιορίζοντας τις συνέπειες της ύφεσης και εκτιμάται ότι η τάση αυτή θα οδηγήσει σε ανάπτυξη στις επόμενες οικονομικές χρήσεις.     

Οι ελληνικές επιχειρήσεις πρέπει να είναι έτοιμες για να αποδείξουν ότι μπορούν να σταθούν στη διεθνή αγορά, καθώς και στις απαιτητικές αγορές της Ευρώπης, επεσήμανε από την πλευρά του ο Αριστοτέλης Καμπαργάνος, ICT Expert.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα