Απορρίπτει τα περί διασπάθισης δημοσίου χρήματος η Επ. Αντ.

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 17:07
EUROKINISSI /ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Το κτήριο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην Πατησίων.

Τα περί διασπάθισης δημοσίου χρήματος απορρίπτει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, με αφορμή δημοσίευμα που προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση για τη διερεύνηση των καταγγελιών που φέρουν το υπουργείο Οικονομικών να ελέγχει παράνομες καταβολές ποσών σε μέλη Ανεξάρτητων Αρχών.

«Στην Επιτροπή, όχι μόνο διασπάθιση του δημόσιου χρήματος δεν γίνεται αλλά οι λειτουργικές της δαπάνες έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, το όποιο πλεόνασμά της αποδίδεται στον κρατικό προϋπολογισμό, οι συνεδριάσεις έχουν περιοριστεί στο ήμισυ παρά τον αυξανόμενο όγκο του παραγόμενου έργου», επισημαίνει η Αρχή σε σχετική της ανακοίνωση.

Κάνει επίσης λόγο για «αβάσιμες» αναφορές στο επίμαχο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» και δηλώνει ότι «σεβόμενη την εισαγγελική διερεύνηση δεν θα προβεί σε δημόσιο επί της ουσίας σχολιασμό του δημοσιεύματος».

Υπογραμμίζει τέλος ότι το προσωπικό της Επιτροπής «το οποίο λοιδορείται με τόση ευκολία στο δημοσίευμα, εξαντλεί αποθέματα ψυχής και αναλώνεται για να υπάρξουν αποτελέσματα σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας».

Υπενθυμίζεται  ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας επικαλείτο μεταξύ άλλων πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο ανέφερε ότι στην Επιτροπή Ανταγωνισμού διατηρήθηκαν επί μακρόν υψηλές αποζημιώσεις σε μέλη της, καθυστερώντας την εφαρμογή του νόμου που επέβαλλε τη μείωσή τους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα