«Ιδανική επενδυτική ευκαιρία» τα ιταλικά ομόλογα

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 13:25

«Ιδανική επενδυτική ευκαιρία» αποτελούν οι ιταλικοί τίτλοι, σύμφωνα με την επικεφαλής του οργανισμού διαχείρισης δημοσίου χρέους της Ιταλίας, Μαρία Κανάτα, καθώς συνδυάζουν υψηλές αποδόσεις με χαμηλό κίνδυνο, όπως υποστηρίζει.

Στη διάρκεια του συνεδρίου για τα ομόλογα που διοργάνωσε το Euromoney, η ιταλίδα αξιωματούχος σημείωσε ότι υπάρχει υψηλή ζήτηση για τα μακροπρόθεσμα ομόλογα του ιταλικού δημοσίου.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους μακροχρόνιους τίτλους μετά από δύο περίπου χρόνια που η αγορά ήταν παγωμένη… Η Ιταλία διαθέτει τον ιδανικό συνδυασμό χαμηλού κινδύνου και καλού παιχνιδιού σε όρους αποδόσεων».

Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων σημειώσει σημαντική άνοδο μετά την αδυναμία ανάδειξης κυβέρνησης μετά τις εκλογές στην Ιταλία. Το πολιτικό αδιέξοδο έχει εντείνει τις ανησυχίες στην αγορά σχετικά με τις προσπάθειες της χώρας να θέσει υπό έλεγχο το δημόσιο έλλειμμα ύψους 2 τρισ. ευρώ.

 

Στη δημοπρασία της προηγούμενης εβδομάδας, το κόστος δανεισμού της Ιταλίας εκτινάχθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Σήμερα, διαμορφώνεται στο 4,64%, σημειώνοντας πτώση 10 μονάδων βάσης.

Πηγή: Reuters


Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα