Κύπρος: Σύσκεψη για την αξιολόγηση των αποφάσεων του Eurogroup

Εν αναμονή της άφιξης κλιμακίου της τρόικας
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013 21:11
EPA/OLIVIER HOSLET

Ο ελληνας υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας με το νέο κύπριο ΥΠΟΙΚ (κέντρο) Μ. Σαρρή και τον δανό υπουργό Οικονομικών και πρόεδρο του Eurogroup, συνομιλούν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης των υπουργών οικονομικών του Eurogroup, στις Βρυξέλλες.

Σύσκεψη υπό τον κύπριο πρόεδρο Ν. Αναστιάδη πραγματοποιείται στην Κύπρο προκειμένου να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup και η γενικότερη κατάσταση της κυπριακής οικονομίας.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης στην σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής και στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι αύριο φθάνει υψηλού επιπέδου κλιμάκιο της τρόικας για συζητήσεις με κορυφαίους παράγοντες της Κυπριακής Δημοκρατίας -- με στόχο την υπογραφή δανειακής σύμβασης.

Αναφερόμενος στο χθεσινοβραδινό Eurogroup ο κ. Στυλιανίδης επεσήμανε ότι «πρέπει να συνειδητοποιηθεί από όλους πλήρως, εμάς τους πολιτικούς, τα κόμματα, τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους ότι διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο».

Η Κύπρος πλέον βρίσκεται σε «μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης», παρατήρησε και πρόσθεσε ότι επιβάλλεται το συντομότερο να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας.

Εκτίμηση επίσης ότι διαμορφώνεται πλέον ένα χρονοδιάγραμμα ώστε να έχουμε την τελική διαμόρφωση της δανειακής σύμβασης μέχρι τα τέλη του Μαρτίου. «Αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα που βγήκε από το Eurogroup», σημείωσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα