Κ. Χατζηδάκης: Δεν ζήτησε μείωση του κατώτατου μισθού η Barilla Hellas

Νέα ανακοίνωση της εταιρείας
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013 15:50
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

«Δεν ειπώθηκε από κανέναν ότι πρέπει να μειωθεί ο κατώτατος μισθός», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης. «Ήμουν αυτόπτης μάρτυς. Δεν αναφέρομαι στη διάψευση μόνο της εταιρείας, προσθέτω και τη δική μου μαρτυρία. Δεν υπήρξε τέτοια τοποθέτηση», πρόσθεσε.

Τα περί αιτήματος της Barilla Hellas για μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν επιχειρηματίες με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, διέψευσε και ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, όπως αναφέρει η εταιρεία σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται ότι σε αντίστοιχη διάψευση είχε προχωρήσει χθες και η ίδια η εταιρεία, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών έθεσαν μεταξύ άλλων και θέμα περαιτέρω μείωσης των ημερομισθίων στην Ελλάδα.

«Δεν ειπώθηκε από κανέναν ότι πρέπει να μειωθεί ο κατώτατος μισθός», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης στον Alpha 98.9. «Ήμουν αυτόπτης μάρτυς. Δεν αναφέρομαι στη διάψευση μόνο της εταιρείας, προσθέτω και τη δική μου μαρτυρία. Δεν υπήρξε τέτοια τοποθέτηση», πρόσθεσε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

«Η Barilla Hellas επαναλαμβάνει ότι ουδέποτε διατύπωσε ή εξέφρασε απόψεις που σχετίζονται με τη μείωση μισθών στην Ελλάδα και δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι απόψεις αυτές όχι μόνο δεν την αντιπροσωπεύουν αλλά τη βρίσκουν απολύτως αντίθετη», επισημαίνει η εταιρεία και κάνει λόγο για «ανεύθυνα και ψευδή δημοσιεύματα που αποπροσανατολίζουν τις προσπάθειες ανασύνταξης της οικονομίας της χώρας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα