Επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος στην Ευρωζώνη

Στις -10,6 μονάδες ο δείκτης της Sentix τον Μάρτιο
Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2013 12:15
Reuters/STRINGER/ITALY

«Ο λόγος αυτής της πτώσης του επενδυτικού κλίματος στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο είναι προφανής: το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία είχε ως αποτέλεσμα να κορυφωθεί η αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον της χώρας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Sentix.

Με ρυθμό μεγαλύτερο από τον αναμενόμενο επιδεινώθηκε το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο, εξαιτίας της αυξημένης πολιτικής αβεβαιότητας στην Ιταλία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Sentix.

Ο μηνιαίος δείκτης της Sentix υποχώρησε στις -10,6 μονάδες τον Μάρτιο, από -3,9 μονάδες που ήταν τον Φεβρουάριο, έναντι -5,2 μονάδων που προέβλεπαν οι αναλυτές.

«Ο λόγος αυτής της πτώσης είναι προφανής: το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία είχε ως αποτέλεσμα να κορυφωθεί η αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον της χώρας», αναφέρει η ανακοίνωση της Sentix. «Αυτό έχει αρνητικές επιπτώσεις για το σύνολο της Ευρωζώνης».

Ο επιμέρους δείκτης που αφορά στις προσδοκίες μειώθηκε στις 8,3 μονάδες τον Μάρτιο, από 15,8 μονάδες τον Φεβρουάριο. Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών διαμορφώθηκε στις -27,8 μονάδες, υποχωρώντας από τις 21,8 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα