Κέρδη στη Wall Street

Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 23:34

Σε θετικό έδαφος ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης καθώς τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ περιόρισαν τις ανησυχίες για τις αυτόματες περικοπές των δαπανών.

Οι απότομες, καθολικές περικοπές ομοσπονδιακών δαπανών οι οποίες, όπως όλα δείχνουν, θα ενεργοποιηθούν τα μεσάνυκτα, θα πλήξουν την αμερικανική οικονομία αλλά οι ΗΠΑ θα μπορέσουν να ξεπεράσουν το σκόπελο, δήλωσε από το Λευκό Οίκο ο Μπαράκ Ομπάμα. «Θα το ξεπεράσουμε. Δεν πρόκειται να συμβεί η Αποκάλυψη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, βελτιωμένη παρουσιάζεται η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον δείκτη που καταρτίζει το Thomson Reuters σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Συγκεκριμένα, ο δείκτης ανήλθε στις 77,6 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών ότι θα διαμορφωθεί στις 76,4 μονάδες. Τον Ιανουάριο, ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 73,8 μονάδες

Αύξηση σημείωσαν οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Συγκεκριμένα οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,2%, έπειτα από άνοδο 0,1% που είχαν σημειώσει τον προηγούμενο μήνα.

Με τα σημαντικότερα κέρδη έκλεισαν οι μετοχές των Bank of America και Wal Mart ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των Alcoa και Caterpillar.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,25% στις 14.089,66 μονάδες, ο δείκτης S&P κινήθηκε υψηλότερα 0,23% στις 1.518,21 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,30% στις 3.169,74 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα