Στη ΓΕΝΕΡ η κατασκευή του νέου μετεωρολογικού συστήματος της χώρας

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2003 13:12

Επικεφαλής και κύριος μέτοχος της κοινοπραξίας «εκσυγχρονισμός ΕΜΥ», που ανέλαβε το έργο «Εκσυγχρονισμός Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων 2004», είναι η εταιρεία ΓΕΝΕΡ.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, το έργο, που ανετέθη από την Πολεμική Αεροπορία, είναι ενταγμένο στα ολυμπιακά έργα και το συνολικό του ύψος ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ.

Για το έργο αυτό, απαιτείται εξαιρετικά υψηλή τεχνογνωσία και εξειδίκευση για την κατασκευή ενός νέου μετεωρολογικού συστήματος, σύμφωνα με τους πλέον σύγχρονους σχεδιασμούς και διεθνείς απαιτήσεις, το οποίο περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού (μετωρολογικό ραντάρ, δορυφορικό σταθμό, σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, αυτοκινούμενο ραντάρ, υπερυπολογιστή) και λογισμικού, καθώς και τη διασύνδεση των ανωτέρω με το υφιστάμενο σύστημα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), προκειμένου να εξασφαλίζεται ακριβής και έγκαιρη πρόβλεψη των καιρικών φαινομένων για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

Μετά το πέρας των αγώνων, το σύστημα θα αποτελέσει για την ΕΜΥ βασική υποδομή για την αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση του συνολικού επιχειρησιακού της έργου (πρόγνωση καιρού, έγκαιρες προγνώσεις τοπικού χαρακτήρα και ακραίων φαινομένων κ.λπ.).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα