Στον τομέα διαχείρισης Α/Κ η Omega Bank

Εξαγόρασε θυγατρική της Societe Generale Asset Management
Δευτέρα, 19 Μαΐου 2003 13:40
UPD:13:41

Τη συμφωνία εξαγοράς της SGAM Ελλάς ΑΕΔΑΚ, θυγατρικής της Société Générale Asset Management S.A., ανακοίνωσε σήμερα η Omega Bank επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της «Ν» http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/05/13/584093.htm .

Με την εξαγορά αυτή, η οποία υπόκειται στην έγκριση των Εποπτικών Αρχών, η Omega Bank εισέρχεται δυναμικά στον τομέα Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση. Παράλληλα ενισχύει τη δραστηριότητά της στους τομείς του private banking και asset management στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό μέσω της θυγατρικής της Omega Kahn Financial Services S.A. που εδρεύει στη Γενεύη.

Η SGAM Ελλάς Α.Ε.Δ.Α.Κ. ιδρύθηκε το 1992 και διαχειρίζεται σήμερα επτά Αμοιβαία Κεφάλαια: Sogen Invest, Sogen Income, Sogen Money Market, Sogen Europe Balanced, Beta, Acropolis Mid Cap και Ependytiki Kritis. Τα τελευταία τρία Αμοιβαία Κεφάλαια διαχειρίζεται για λογαριασμό των εταιρειών Beta Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ., Acropolis Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ. και Επενδυτική Κρήτης Α.Ε.Π.Ε.Υ. Το σύνολο του Ενεργητικού υπό διαχείριση στις 31.12.2002, ανήρχετο σε 40 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Φίλιππος Μπουκουβάλας, διευθύνων σύμβουλος της SGAM Ελλάς Α.Ε.Δ.Α.Κ. από την ίδρυσή της, θα παραμείνει στη θέση αυτή και μετά την εξαγορά. Πρόεδρος της εταιρείας θα είναι ο κ. Γεώργιος Λεονταρίτης, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εργασίας Α.Ε.Δ.Α.Κ.

Η Omega Bank ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στα τέλη του 2001 με επτά καταστήματα. Σήμερα λειτουργούν καταστήματα της Οmega Bank στην Αττική (Σταδίου, Γλυφάδα, Πειραιάς, Κηφισιά, Καλλιθέα, Κολωνάκι, Περιστέρι), στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στον Βόλο και στο Ηράκλειο Κρήτης ενώ σύντομα θα λειτουργήσουν άλλα 4 καταστήματα στην Αττική (Χαλάνδρι, Νίκαια, Αμπελόκηποι, Ν. Ιωνία).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα