Σε κλοιό πιέσεων το ευρώ

Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 14:02

Στα χαμηλά επτά εβδομάδων υποχωρεί σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών σχετικά με την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία και την οικονομία στην Ευρωζώνη.

Ανάμικτες εντυπώσεις άφησαν στους επενδυτές τα στοιχεία για τη μεταποίηση στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα οποία ο μεταποιητικός κλάδος εξακολουθεί να συρρικνώνεται εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης.

Στις 13.50 (ώρα Ελλάδος), το ευρωπαϊκό νόμισμα κατέγραφε απώλειες 0,21% και η ισοτιμία υποχωρούσε στα 1,3029 δολάρια.

Παρά τον κίνδυνο καθυστέρησης των μεταρρυθμίσεων και αύξησης του κόστους δανεισμού στην Ιταλία, πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι το ευρώ θα επιδείξει ανθεκτικότητα, παραμένοντας πάνω από τα 1,30 δολάρια, χάρη στη συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τα ιταλικά κόμματα θα καταλήξουν σε συμφωνία.

«Συνιστούμε στους πελάτες μας να λαμβάνουν θέσεις αγοράς (long) στην ισοτιμία ευρώ/δολαρίου. Ας μην τρέφουμε όμως αυταπάτες: η κατάσταση στην Ιταλία μπορεί να επιδεινωθεί πολύ περισσότερο», σχολιάζει στο Reuters ο Αρν Λόμαν Ράσμουσεν, επικεφαλής της Danske Bank στην Κοπεγχάγη.

Πολλοί επενδυτές διατηρούν, επίσης, την πεποίθηση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προβεί σε αγορά ομολόγων εάν οι συνθήκες επιδεινωθούν περαιτέρω.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα