Πτώση στη Wall Street

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 23:45

Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καθώς οι επενδυτές προβληματίστηκαν από τις αυτόματες περικοπές στις δαπάνες.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε ότι είναι πιθανό να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ και την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας εάν από αύριο τεθούν σε εφαρμογή οι λεγόμενες αυτόματες περικοπές των δαπανών του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους.

Στο μεταξύ, με τον χαμηλότερο ρυθμό από το πρώτο τρίμηνο του 2011 «έτρεξε» η οικονομία των ΗΠΑ το τέταρτο τρίμηνο της περυσινής χρονιάς, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ αυξήθηκε οριακά κατά 0,1%, διαψεύδοντας τις προβλέψεις των αναλυτών για μια αύξηση της τάξεως του 0,5%. Αρχικά, η κυβέρνηση είχε εκτιμήσει συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,1%.

Με τα σημαντικότερα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι μετοχές των HP και Verizon ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των International Business Machines και Procter & Gamble.

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,15% στις 14.054,64 μονάδες, ο δείκτης S&P τερμάτισε με πτώση 0,09% στις 1.514,67 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,07% στις 3.160,19 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα