Μικρή υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου

Τρίτη, 20 Μαΐου 2003 13:41

Στο επίπεδο των 1,1636 δολαρίων έχει υποχωρήσει αυτή την ώρα (13:19), στη χρηματαγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου από 1,1647 δολάρια αργά χθες το βράδυ. Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 1,1652 δολάρια ανά ευρώ.

Η πτώση του ενιαίου νομίσματος σε σχέση με τα χθεσινά επίπεδα αποδίδεται στις αναμενόμενες ρευστοποιήσεις αλλά και στο ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον επόμενο μήνα.

Ο διοικητής της Μπούντεσμπανκ και μέλος του δ.σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ερνστ Βέλτεκε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανική εφημερίδα τόνισε ότι υπάρχει περιθώριο για ελιγμούς στη νομισματική πολιτική.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν οι χρηματαγορές τα όσα θα καταθέσει στις 17:00 (ώρα Ελλάδος) σε υποεπιτροπή του Κογκρέσου ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζον Σνόου. Αύριο, Τετάρτη, καταθέτει ενώπιον της Joint Economic Committee ο πρόεδρος της Fed Αλαν Γρίνσπαν.

Ενισχύεται το δολάριο έναντι του γιεν

Ανοδικά κινείται σήμερα το δολάριο και έναντι του γιεν, καθώς η αγορά αναμένει νέα παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας με στόχο την αποδυνάμωση του εγχώριου νομίσματος.

Οι ιάπωνες αξιωματούχοι απέφυγαν να σχολιάσουν το κατά πόσον η Τράπεζα της Ιαπωνίας προχώρησε χθες σε παρέμβαση. Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας, Μασαγιούρο Σιοκάουα, δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση ίσως χρειαστεί να προχωρήσει σε πωλήσεις γιεν, προκειμένου να αντιμετωπιστούν «αφύσικες κινήσεις» στη συναλλαγματική ισοτιμία του νομίσματος.

Στις 13:19 (ώρα Ελλάδος) το δολάριο ισοδυναμούσε με 117,12 γιεν, έναντι 116,5 γιεν χθες το απόγευμα. Υπενθυμίζεται ότι ενδοσυνεδριακά το δολάριο υποχώρησε χθες μέχρι τα 115,10 γιεν, στο χαμηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2001.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα