Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2003 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται ο δείκτης Nikkei. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Advantest Corp., μετά την ανακοίνωσή της, ότι περιμένει την έγκριση των μετόχων της, προκειμένου να δαπανήσει 20 δισ. γιεν (171 εκατ. δολ.) για την επαναγορά των μετοχών της.

Ο δείκτης κέρδιζε ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στις 8.067,21 μονάδες, στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο δείκτης Topix σημείωνε άνοδο 0,09 μονάδων, φθάνοντας στις 814,34 μονάδες. Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως της Honda Motor Co., κινούντο πτωτικά, καθώς πιθανολογείται ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης να περιορίσει την άνοδο του γιεν έναντι του αμερικανικού δολαρίου, δεν θα είναι αρκετές να αυξήσουν τα έσοδά τους από τις πωλήσεις τους εκτός χώρας.

«Η επαναγορά μετοχών, όπως αυτή της Advantest, βοηθά τους επενδυτές να μπουν και πάλι στην αγορά και δείχνει παράλληλα την εμπιστοσύνη της εταιρείας στη μετοχή της», ανέφερε ο Shigeki Ubukata, ο οποίος διαχειρίζεται μετοχές αξίας 99 δισ. δολ. με τη Sumitomo Mitsui Asset Management Co.

Αλλού στην περιφέρεια, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 κέρδιζε 0,1%. Οι μετοχές της Commonwealth Bank of Australia σημείωναν κέρδη για δεύτερη συνεχή ημέρα, μετά την επιβεβαίωση της πρόβλεψης του επικεφαλής της για τα κέρδη που θα εμφανίσει στο σύνολο της χρήσης.

Οι δείκτες στη Ν. Κορέα, την Ταϊβάν, τη Σιγκαπούρη και τις Φιλιππίνες σημείωναν απώλειες, ενώ οι υπόλοιποι, όπου οι αγορές είναι ανοιχτές, σημείωναν κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα