Παραδόθηκε η νέα εμπορευματική γραμμή Θριάσιο - Ικόνιο

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 17:31
EUROKINISSI

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης εγκαινίασε  τη σιδηροδρομική γραμμή Ικόνιο- Θρίασιο Πεδίο που θα μετατρέψει τον λιμάνι του Πειραιά σε κομβικό λιμάνι της Ευρώπης.

Τη νέα σιδηροδρομική γραμμή που θα συνδέει την περιοχή του Θριασίου (σταθμός Ασπρόπυργος) με το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά στο Ικόνιο εγκαινίασαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης.

Το έργο της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, μήκους 17 χιλιομέτρων που είχε ανακοινωθεί από το 2000, θα χρησιμοποιείται μόνο για εμπορευματικές δραστηριότητες και θα ξεκινάει από τα δυτικά όρια του λιμανιού στο νότιο Ικόνιο, συνδέοντας τον Πειραιά με το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο στο συγκρότημα του Θριασίου Πεδίου.

Το τρένο θα φορτώνει εμπορεύματα από τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ, θα περνάει από τις εγκαταστάσεις της COSCO και θα καταλήγει στο Θριάσιο. Έως σήμερα στη γραμμή διεξάγονταν δοκιμαστικά δρομολόγια, ενώ, γίνονταν έλεγχοι στη σηματοδότηση και τις υποδομές.

Μεγάλη ικανοποίηση για την παράδοση του σιδηροδρομικού έργου εξέφρασε ο κ. Χατζηδάκης

Κ. Χατζηδάκης: Η Ελλάδα δεν το βάζει κάτω στην κρίση

«Η σημερινή ημέρα είναι εξαιρετικά σημαντική τόσο για τον ελληνικό σιδηρόδρομο όσο και για το λιμάνι του Πειραιά» δήλωσε ο υπουργός, τονίζοντας πως «τώρα πια τόσο ο ελληνικός σιδηρόδρομος όσο και το λιμάνι του Πειραιά μπαίνουν σε μια καινούργια εποχή, την εποχή των συνδυασμένων μεταφορών».

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να επισημάνει πως αυτό το έργο είναι η βάση της συμφωνίας ανάμεσα στην COSCO, την HP και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμφωνία που θα υπογραφεί αύριο Παρασκευή.

Δήλωση Κ. Μουσουρούλη για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή Θριάσιο - Ικόνιο

Για πολύ σημαντική εμπορευματική γραμμή, «που θα κάνει το λιμάνι του Πειραιά να πετάει» έκανε λόγο από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης.

Όπως είπε, η γραμμή θα δώσει ανταγωνιστικότητα στις υποδομές που έχουν ήδη δημιουργηθεί και θα δημιουργήσει ανάπτυξη με ισχυρές θέσεις εργασίας.

«Πιστεύω ότι αυτό το έργο θα είναι ιδιαιτέρως καλό για την Ελλάδα στο μέλλον. Εμείς στην COSCO έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τις επιχειρήσεις και θέλουμε να συνεισφέρουμε στην Ελλάδα. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την COSCO και την HP» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ ΑΕ) Captain Fu Cheng Qiu.

Η νέα δρομολογιακή σύνδεση του Θριασίου με το Ικόνιο θα ξεκινήσει με δύο δρομολόγια εβδομαδιαίως, ενώ, με το χρόνο και τις συνεχόμενες βελτιώσεις του δικτύου τα δρομολόγια θα αυξηθούν ανάλογα και με την εμπορευματική κίνηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα